Monday, October 25, 2010

Latvija uzvara

Nädalavahetusel tegin õppereisi kuuevarbaliste pealinna Riiga. Meenutasin kaunist möödanikku kui sai veel ise seal linnas elatud ja nende majoneesipõhistest salatitest omale kahe aastaga 10kg pekki nahavahele söödud. Riia on ilus, selline suurlinna romantikast pulbitsev ja pidevas liikumises olev linn.
Seiklesin ka endises kodurajoonis ja nautisin vaateid räämas magalast, kus majade vahel tudisevad parmukambad kohalikku Bock-tüüpi õlle ekvivalenti lahendavad. Esteetilist ilu oli vähe, aga mälestused tõid pisara silma küll.
Õhtul külastasime vanalinnas meelelahutusasutust nimega Space Dog, mis on kohalikul pubimaastikul ainuke koht, kus tasuta (par brivu) lauajalkat mängida saab. Igal pool mujal on lauad suhteliselt räämas ja iga mängu eest tahetakse 50 kohalikku kopikat saada. Külastuse taga ei olnud isegi niivõrd soov lauajalkat mängida vaid ikka pigem istuda kuskil, kus ei oleks briti poissmehi. Täiesti kohutavalt palju on neid seal ja liiguvad ka vähemalt kümnestes kampades, mis omakorda muudab võimatuks nende ignoreerimise.
Aga Space Dog'is oli tore. Õlu maitses hea ja muusika oli alternatiivne. Väike intsident oli ühe kohaliku kotkaga. Unustasin, et pole Tartus ja kui järjekordset õllet ostsin, jätsin kapa leti otsa, samas makstes kaardiga pisut eemal. Nii kui joogi eest makstud sain ja ennast kannu poole keerasin, vaatan, et mingi kohalik šeff on juba suure osa minu õldurist omale sisse kallanud.
Pärast lühikest vestlust, kust ei puudunud ka sellised kaunid meeleseisundit kirjeldavad sõnad nagu bljat, naahui, pidor ja urod, sain omale uue õlle ja uue seltsimehe kodanik Dima näol. Natuke oli hirm küll, et kui tüüp mu blufi läbihammustab, et siis võib hammastest ilma jääda, aga kuna mul naine on hiljuti paar korda jõusaalis käinud, siis mõtlesin, et siukse tugeva seljatagusega võib ju proovida õigust nõuda. Seekord läks õnneks.

Ostsin oma endise kodukoha lähedalt õlletehasest mingi eriti special õlle, mida erilisel hetkel mekkida. Täna pärast trenni lasen hea maitsta :)

Sprotid, mis pildil on, sain sõbra käest, ta on seal sprotivabrikus kõva kärbes nüüd ja tal kodus ei mahu enam konservide vahel liikumagi. Sellega on siis ka mõneks ajaks muretu. 
Tasub käia Riias :)

Передо мной возник амбал –
Даст в лоб разок и трупом ляжешь...
А он дрожа пролепeтал:
Где туалет здесь, не подскaжешь?

No comments: