Friday, October 29, 2010

Kallis Internet, mul on hommikuti süda paha

Jätkub AbFabi heade soovituste nurgake, ehk mida teha, kui sul on hommikuti angiinist kõri nii paistes, et köhimine ajab rämedalt öökima?
Sööge antibiootikume. Sööge neid palju, sööge neid tihti. Angiin ei ole mingi kuradi meelakkumine. Ei ole vaja jahuda meest ja pärnaõieteest ja sidrunist, kus on palju C-vitamiini, ja mingitest vanaema imeretseptidest. Kui vanaema oma kauges nooruses oleks teadnud, misasi on amoksitsilliin klavulaanhappega, ei oleks ta never ever mingit maarohumöginat kokku keetma hakanud. Nii et soovitused looduslikke teesid juua ja küüslauku süüa võite mõnesse karvasesse kohta pista.
Eriti soovitan süüa uusi antibiootikume, mida perearst teile tingimata soovitab. Tal on palk väike ja ta tahab ka vahel soojale maale reisida.

Ainsaks kitsaskohaks tuleb lugeda seda, et õlut ei saa juua. Nii et siinkohal ei kehti kuldne elutõde "õlu on inimese parim sõber".

7 comments:

Kroku said...

Sitta sest õlust. Viina ikka saab juua?

Absolutely Fabulous said...

Tn saab. Samas angiin pohmelliga on asi, mida sooviks ainult vaenlastele.

Anonymous said...

Tra selle väikesepalgalise perearsti koha peal ma purristasin endal rinnaesise õlunaadi täis pardon... :)


Ikka teie GS

Valkyrie said...

Pohmakas on üks parimaid asju, mida haiguse ajal tahta, sitt on olla, jood palju vett, aga samas haiguse koha pealt nagu ei tunne midagi (st et see rõve veevaegus varjutab kõik muu), lisaks enamuse ajast niikuinii lamad poolkoomas voodis.

dr Baarmän said...

Oot, a mis jutt see on, et juua ei tohi?
Prantsuse sõltumatu laboratoorjum jälle katseid teind?
Ära neid usu, teaduspõhise maailmavaatega sihukesed libauudised küll kokku ei käi :)

Absolutely Fabulous said...

Baarmän, ei maksa juua koos antibiootikumidega, mis metaboliseeruvad peaasjalikult maksa kaudu. Mõtle ise, miks. (Metronidasooli võib viinaravil kasutada, muide). Amoks on muidugi beetalaktaam, nii et maksa läheb mingi 30%, aga see selleks.

Teiseks, mul on niigi rämepaha olla haigena, seda pohmaka rämepaha sinna otsa ei ole vaja.

dr Baarmän said...

Ok, respect - mu enda viimane antibiotsikogemus ulatub aastate taha. Kusjuures minu angiinile nad tookord ei mõjunudki - kurk valutas pärast kuuri lõppu veel kaks nädalat rõõmsalt edasi ning otsustas siis seoses suve kättejõudmisega järele jätta.
Vana kooli arstid seletavad alkokeeldu ikka sedaviisi: kuna tablette tuleb neelata korrapäraselt, eksisteerib oht, et täis peaga unustad tabletti võtta...