Monday, November 1, 2010

Itching beard

Just sellise fraasiga alustasin mõned päevad tagasi oma guugli otsinguid. Habe sügeles nagu pöörane ja kust sa muidu abi saad kui mitte google'ist. Oleks ju võinud perearstile ka helistada, aga sealt oleks raudselt tulnud soovitus habe maha ajada.
Ütlen kohe alguses ära, et otsest abi sügeluse vastu ei saanud, küll aga sain infot ja innustust oma ettevõtmisega jätkata.
Kas teadsite, et on olemas teadus, mis uurib habemeid. See on dermatoloogia haru ja pogonoloog on vägagi tõsiseltvõetav amet, mis tagab tublimatele spetsialistidele töö erinevate kosmeetikatootjate juures.
Lisaks on habemega seotud palju kurioosseid juhtumeid ajaloost, kus kõige tuntum on ehk lugu Peeter Esimesest, kes pärast Euroopas käimist käiskis bojaaridel habemed maha ajada, sest metslase välimus ei sobinud kohaliku aadli staatust kandvale inimesele. Need, kes keeldusid, pidid maksma maksu.
Ma ei hakka teile siia kogu wikipedia artiklit refereerima, eks need, kel huvi, uurivad ise.

A beard is the collection of hair that grows on the chin, cheeks and neck, but not the upper lip, typically of men.

Üks hea lehekülg, mis koondab habemeentusiaste eri riikidest. Mehed jagavad oma edulugusid ja aitavad habemega hättajäänuid nõu ja jõuga.
Pole midagi seksikamat kui üks kähar pedophile beard :)
Siit ka üks habemeteemaline muusikasoovitus teile kuulamiseks:


...ja kõigile naisõiguslastele jolliks silma üks tsitaat vanadelt kreeklastelt:
There are two kinds of people in this world that go around beardless—boys and women—and I am neither one.

3 comments:

Koomas Toomas said...

Aa-men!

dr Baarmän said...

Ega see mahaajamine ka esimese hooga ei aita. Pead kogu krempli kõige karvadega tükkis sisse kreemitama. Ja rohkem vedelikke tarbima!

t05h4 said...

Njah, Barman, sul ilmselt õigus. Kuna minu habe on naise luksus, siis saab tema täna õhtul kreemitada ja beebiõliga sissemasseerida.
Ja vedelikke on ka alati vaja. Eile sõin kolm burksi ja et transrasvad tsellukaks ei konverteeruks, kadjasin trenni, aga juua ei võtnud. Tunni aja lõpuks andis dehüdratsioon oluliselt rohkem tunda kui sügelev habe.
Jooma peab.