Thursday, May 12, 2011

On the air now...

"Terekest, hääd raadiumikuulajad..!" - nõnda alustas kunagine legendaarne meediakangelane Kärna Ärni oma raadioesinemisi. Aga las raadiumit kuulavad vastavat koolitust saanud isikud, meie kuulame ikka vana head Popovi leiutatud raadiot.
Täna räägingi oma raadiokuulamis(t)est ja mis sellest kõigest sai.
Mõned head aastad tagasi veetsin oma tööealisepäevi suurettevõttes teatud sorti liinitööd tehes.
Töökeskkond oli teguririkas - õhkkond oli enamvähem hea, õhk tolmune ja mürarikas. Üleüldise parendamise eesmärgil alustas siinkirjutaja avalikku muusikakuulamist.
Kuulamisseadmed teisenesid ajapikku - idahiina transistorist kuni isekokkuklopsitud kvaasi-PA-meediatsentrini - samuti ka kuulatav. Kuna mu tollastel iseehitistel oli kombeks kombineeruda ajas, ei olnud igakord kaasaegse meediamudru -emmpeekolmede,siidiide jms - taasesituseks vajalikku osatükki ning raadiosaated tundusid neil hetkil vägagi kosherid olevat.
Minu kunagiste kolleegide - möödugu masu neil juba kiiremini - ootused seostusid mõistagi raadiouuno, skaiplussi ja errkahega. Kahjuks pidid nad mõnevõrra pettuma. Pereraadio imelised saated Raadiokantsel, Iisraeli minutid, Käärkambritund, Свеча веры põimituna saatejuhtide hillitsetud esitusviisi ning kristliku kantriga jätsid kuulajaile ülima vabaduse areneda hingeliselt.
Ja kui leiduski keegi vaikiv kurakäerajalane, muutusid asjaolud koheselt peale sellise jaama ilmumist (seoses ka võrgu tekkimisega) pleilisti.
Üks kindel linn ja varjupaik kadus nii muudatuste tuultes, tuues mõnepäevase kuulamise järel minuni delegatsiooni. See koosnes turske kehaehituse, ajamata habeme ja ruudulise särgiga pettumustväljendavatest kodanikest, kes andsid mõista, et ..taevast võib ka haamreid sadada. Tuli sisse viia korrektiivid ja mu järgmiseks meelispaigaks oli Faith1.com. See oli vanasti parem, kui praegu, kuna mängis ka kristlikku emo-metalit ja white metal´it. Võibolla see muutus ajendaski mind järgmisi ja järgmisi jaamu otsima ning kuulajate kannatusi testima.
Mida kõike mu armsad pidid kuulama!!
Alates world music- ja new age-jaamadest geiraadioni...
Oh, olid ajad!!
Praegugi mängib mu arvutis aegajalt tollaseid lemmikuid - Depeche Mode raadio, Prog FM, vene hinge raadio, veider ja naljakas raadio...
Parim, mida võin soovitada, on WMHB 89,7FM, kust võib kuulata sadade amatöörDJ-de kokkumiksitud sette headest rahulikest stiilidest ja peaasjalikult tundmatutelt artistidelt.
Sealt ma avastasingi näiteks mikimaa tädi Lizzy Raini ning äärmiselt tundmatu bändi Eleven
Fingered Charlie laulu "You are".
Oma kogemustele tuginedes soovitan teilgi võrguraadiomaailmas vähe vabama hoiakuga ringi vaadata.
Võrreldav seenelkäiguga!

1 comment:

Unknown said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.