Wednesday, May 18, 2011

Kunst aus Estland - ja!

Tervist, mu austatud!!
Tuukanionu haaras matsheete, pani pähe troopikakübara ning külastas tuntud kunstisaite okidoki.ee ja osta.ee. Sellepärast, et millepärast: kes(peale sammelselja, muidugi) vajab kunstiostuks mingeid trendipedede hauss-, vaal- ja kesteabmis mandunud ja kirveshindseid galeriisid koos galeristide, kuraatorite, panetunud ajudega kunstikriitikute ja tohletanud teoreetikutega.
No tõesti, andke andeks.
Kas nad, douchebag`id, arvavad tõesti, et kui nad sosisklevad salapärase näoga eeteevee kahe öises kunstisaates "simulaakrum", "narratiivne metatasand" või minupärast kasvai "destruktiivne poststrukturalism", tormavad tööinimeste massid neile tegelikult arusaamatuid ja kaugeid plätserdisi soetama??
Sest me ju teame, mis on kunst ja mis pole. Me teame, et pädeva otsustamise tasand on "meeldib-ei meeldi"; tasand "saan aru-ei saa aru" on nõrkadele.
Ülehinnatud, kui soovite.
Seetõttu peangi oma kodanikukohuseks teieni tuua mõningaid suundumusi rahva- ja tarbekusti vallast; erinevaid suundumusi otse-müügisaalist-näidetega illustreerides. Lisaks ka ostunõu.
Esimene suur grupp - eatu ilu, maailm me ümber, katarsis. Hinnaklass 0,5-50 EUR/ruutmeeter.
Ei hakkagi siinkohal nähaolevat otseselt ümber jutustama. Teame kõik, et kui oleme oma magamistoa lae peeglitega katnud, on hädavajalik ilmestada seinu millegi rahutav-rõõmustava, helge ja kaamosttõrjuvaga. Arvestage, et bordüür peab läbima maali eelviimast viiendikku ülevalt loetuna; raami laius soovitavalt 5-15 cm. Mõningaid motiive võib valida muidugi ka järgmisest grupist.
Teine suur grupp on suhted, salapära inimkäitumises, varjatud ihad. Hinnaklass 2-30EUR/ruutmeeter.
Otse loomulikult sobib sedaliiki loome sauna, vannituppa, dushiruumi, miks mitte ka koduhoiuruumi. Alateemad on mõistagi varieeruvad, samuti viljeldavad tehnikad. Sobiva taiese leidmine lihtsustub oluliselt pideva seksuaalpartneri olemasolul. Raami valikul jälgida, et see ei tõmbaks pilke põhiliselt. Maal soovitavalt klaasida. NB!! Kui kunstnik on juhuslikult kasutanud teile meeldival pildil ka mingeid võõrkeelseid kirju, tuleks need igaks juhuks enne ostmist enda jaoks ära tõlkida - nii väldite hilisemaid piinlikke seiku.
Järgmise suure ja tähtsa grupi üldnimetajad oleksid - maagia, feng shui, maatriks, energiad meis ja meie ümber. Hinnaklass väga varieeruv, kuna teosesse peidetud substants on tihtipeale personaalne.
Näidisel on kujutatud(autori pealkiri) ingel-kass valvur. Muidugi, tõeliselt maagilist maali (1.46 on hästi näha, vaadake julgelt!) on raske muretseda, aga valikut on. Mandalat hetkel müügis ei olnud(ja pole vajagi - kallis, suur ja mõttetu), küll aga ikoone igale maitsele. Sobivad hästi esikusse, koridori, külalistetuppa - ehk sinna, kus võõraid palju töllerdama kipub. Mõeldav ka elektriarvesti vahetu lähedus; konsulteerida asjatundjatega. Raam - kuldne, hõbedane.
Viimase, kuid ammugi mitte tähtsusetuima grupi moodustavad maalid, milliseid võib kokku võtta üheainsa sõnaga - ilu. Ka siin on hinnaerinevusi, sest kui kujutatu sind ikka "kõnetab", avaneb tengelpung kui õlitatult.



Klassika ei igane eal, sellepärast seda klassikaks nimatataksegi. Ostukäitumine võib sedalaadi kunsti soetamisel olla ka vabam, sest esimesed pildid uues kvaliteetkodus peaksid ikka sellest alagrupist valitud olema. Ei maksa end lasta häirida õrnemale soole suunatud ajakirjades pläkutavatest lilleseadjatest, juuksuritest ja elukunstnikest, kellede suust kostub tihtipeale ohtlik postulaat - vähem on rohkem. Valetavad, mon dieu, valetavad!!! Elutuba on ju suur, samuti ärge unustage kööki, lastetube..ka veranda omandab sisekujunduskunstniku lennuka mõtte abil uue värskuse! Valik on tõeliselt suur, enimlevinud kujutatavad on kass, koer, hobune, lind... Väga hästi töötab meie kunstiturul ka portreeteenus - meister tuleb koju, saate tellida pilte perekonnast, lemmikloomast, lemmikartistist... see on tõelise fantaasialennu koht.

Lõpetuse esimeses osas märgin ära ka kunstihuviliste seas järjest enam populaarsust koguva trendi - DIY. Aga sellega soovitaksin kogenematutel veidi oodata - sajad meistrid tahavad ju millestki elatuda, eks!
Lõpetuse teises osas avaldan ma pisukest pettumust, et endale ma seekord õiget ei leidnudki.
Kui keegi leiab järgmisi luuleridu kujutava painting´u, andke teada.
А из-за леса из-за гор/ Показал мужик топор./ Но не просто показал:/ Его к х.. привязал!

4 comments:

sk said...

ma arvan, et siit esimene pilt:
http://mik-sirena.livejournal.com/8426.html
pole just täpselt kirves ja see teine asi, aga üldine meeleolu on sarnane.

Tuukan said...

Jajah, midagi taolist tõesti...
Kunagi kohtan kunstnikku, joodan täis ja panen maalima. Muudmoodi ma vist oma pilti ei saagi.

Unknown said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

Unknown said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.