Friday, January 21, 2011

Ständapimõtteid

Käisime eile perega Wildes stand up'i vaatamas. Minu jaoks oli kolmas kord neid tüüpe näha ja kui esimesele etendusele minnes ei teadnud päristäpselt, mida oodata, siis nüüd olin kindel, et saab nalja ja naeru.
Konkurentsitu lemmik oli Tomi Walamies, kes tegi nalja nii nagu peab tegema. SIIN on väike kokkuvõte tema naljadest, paljusid kuulsime Wildes ka ja kui nüüd aus olla, siis elava publiku ees on tüüp päris kunn. Parem kui surnuaias. Minu maitsele oleks paremini sobinud kui tema inglise keel oleks räigema soome aktsendiga. Siis oleks võind ükskõik mida rääkida :) aga sobis nii ka nagu oli.
Norra vana oli ka hea, sedasi intelligentselt hea ja alati on tore kuulata inimest, kes küll väikeste liialdustega, aga siiski suudab oma maailmavaadet läbi huumoriprisma jagada. Vähe on neid koomikuid, kes su mõtlema suudavad panna. Ja siis olid muidugi need residendid, kel on ehk kohati arenguruumi veel, aga suur respekk neile asjaga tegelemise eest ja võrreldes varasemaga on esitus ainult lahedamaks läinud. Oskavad palju paremini laval olla ja publikut tunnetada. Kiitma peab ka publikut - viisakusest ei naerda ja kui ikka on jama nali, siis tuleb ka "buuu" üsna kergelt. Natuke kartsin Andrei esinemist, sest "Bitch, I'm from Lasnamäe"...noh, ma saan aru, et asjast üritatakse kaubamärki luua, aga krt, tee mis tahad, ei kanna see nali. Eneseiroonia võib seal küll olla, aga no mingi average looking guy ei tee sellest lausest veel nalja. Õnneks lasti lause eile lendu ainult korra. Ühesõnaga, Andrei, kui sa seda loed - aitab nüüd küll. Kui ma veel kord pean raha eest seda nalja kuulma, lendab pudel. Või kui muidu ei saa, siis sõnasta nali ümber ja ütle "I'm a bitch from Lasnamäe". Sobib paremini ja on eneseiroonilisem :)

Aga mis ma veel mõtlesin eilse üritusega seoses, et kas keegi riigikeeles ei teegi stand up'i. Omal ajal olid näiteks Baskin ja Nõmmik, kes ligilähedaselt žanrit tabasid, aga kas on tänapäeval ka mõni tubli naljamees, kes umbkeelsetele huumorit jagaks. Ja see Uuspõllu huinjaa, millega ta tuuril käis ei lähe arvesse.