Monday, August 8, 2011

Vanitas vanitatum

Sattusin "Voldemar Panso päevaraamatust" lugema sellest, kuidas ta Tuglase juures käis. Muuhulgas sai ära mainitud, et "Tal (st Tuglasel) on kollektsioon täitsa algajate, ja omal kulul trükkijate poolhullude raamatuid nagu näit. ühe parvepoisi luuletuskogu, pühendatud oma sõpradele, mis ilmus 50 eksemplari, samuti ühe poolhullu talupoja uued loodusseadused. Need pakkuvat siiski palju enam kui mõni Valmar Adams või Erni Hiir. Saab vähemalt naerdagi."

Pole ikka midagi uut siin ilmas, tuleb tunnistada.

3 comments:

Tuukan said...

Kirjujtajad on ikka lahedad tüübid. Külastan aegajalt eesti noorintelligentide kirjandus-, kunsti- jmt diipbloogi ZA/UM.
Eluolulisi noppeid palistavad head, asjatundlikud kommid. Näiteks populaarsel naisteemal, millel arutelu vist iial ei lõppe..http://za-um.blogspot.com/2011/07/katkestused.html#comments

Absolutely Fabulous said...

Dovlatov mainis oma tuttavate noorkirjanike kohta (Kas siis "Leivatöös" või "Võõramaa naises"), et nood "ägavad oma geniaalsuse raske koorma all."

Holt said...

Kuulge teie kes te sügavas vaimupimeduses sumbates kõrgete kaunite kunstide trilleldusi määgimiseks peate ja nende kaunite teoste loojaid räpaselt kadestades mustata püüate,. teie keda mõned kodanikud ekslikult härradeks kutsuvad! korjake metsast kärbseseeni ning sööge siis neid seejärel ehk jõuate kõrgemale kunstide pulga pääle misjuures ehk hakkate mõistme südamest tuleva luule ja proosa tõelist jõudu ja litsute oma väiklase kadeduse ussikesed puruks kanna all mis teie saabaste külge kinnitatud on.,! ja siis teie alles mõistate pegasuse määratut jõudu mis luule voolama paneb ja hingekeeled kaunites harmooniates helisema paneb.,!
(palun lugeda S.Vesipruuli intonatsiooniga)