Friday, September 21, 2012

Telesoovitus realistidele

Only in America - võtaks ma selle soovituse kokku. Üks õhta kopuleerusin digiTV puldiga diivanil ja pidama jäin lõpuks NatGeo kanalil, kus linastus hooaja esimene "Doomsday preppers".
Dokumentaalsari inimestest, kes tõsimeeli valmistuvad maailmalõpuks. Ühes osas on mitu kangelast ja kõigil on oma ettekujutus saabuvast katastroofist, mis laastab maa. Kes usub ülitugevasse magnettormi, kelle jaoks saab saatuslikuks hüperinflatsioon...no ja siis need klassikalised tuumasõja jne stsenaariumid.
Kui tervemõistuslikud inimesed oma elu elades arvestavad kõigi nende halbade stsenaariumitega, aga ei lase ennast väga segada, siis antud sarja kangelased on jõudnud oma paranoiadega obsessiivse käitumise äärmuseni.
Mulle esimeses osas väga meeldis üks naisterahvas, kes ütleme siis poliitkorrektselt, oli tüse nigu tiine lehm. Tema kõige suurem mure saabuva maailmalõpuga seoses oli, et kui tuleb lüps-lüps-apokalüps, siis tema tahaks oma harjumuspäraseid elustandardeid jätkata ja kolesteroolist kubisev pelmeen olla. Terve maja oli tal täis kauasäilivaid gurmeetoite ja maiustusi.
Naisterahval ja ta mehel oli kõik valmis mõeldud - pidevad sõjalised harjutused, kus tõmmati majas rubilnik välja ja tuli relv käes mööda pimedaid koridore orienteeruda (räägitakse, et kui maailma lõpp saabub, läheb vool ära :S ). Seda kõike selleks, et juhul kui pahad neile sööki varastama tulevad, on nende igapäevased doomsday kalorid kaitstud. AGA, mõeldud oli ka variandile, kus pahad on tugevamad ja nad langevad pantvangi - et nendevaheline suhtlus oleks kurikaeltele arusaamatu, harjutasid nad mingit vähetuntud Indoneesia saarestiku dialekti. Lootsid, et ehk ei tule Indoneesiast need pahad.

Kuigi ettekujutus lõpust oli igalühel erinev, ühendas kõiki hullukesi sügav kirg relvade vastu, sest mah properteh ja õigus olla free american vajavad ka pärast globaalset katastroofi kaitset.


3 comments:

Rents said...

1. Reaalselt läheks selline pekinägu kohe pekikuubikuteks ju, kes teda ikka pantvangi võtaks.

2. Iseenesest tore muidugi, et kui ta enne praadimist pantvangis on, saab ta pisikeses keeles luuletusi kirjutada.

dr Baarmän said...

NÜÜD ma saan aru, miks hulludelt päevadelt virnade viisi kempsupaberit varutakse. Sest peale doomsdayd kuskilt midagi närimist ikka leiaks, aga taguots tahab ju pärast ka puhtakspühkimist.

Anonymous said...

Vahest olen mõelnud, et maakeral võiks olla siuke suur punane STOP nupp nagu ühistranspordis noh, et kui tahad maha minna. Seni kuni seda nuppu ei ole tuleb lihtsalt monitoorida - äkki tuleb peatus.

GS